- Kies voor een metalen set met regelbare temperatuur.
- Vul de fonduepot met 1/3 neutrale olie zoals van druivenpit. Bent u met meer dan vier, vul dan meerdere potten.
- Verwarm op 180 graden. Te heet doet het vlees verbranden. Niet heet genoeg maakt het vlees slap.
- Dep het vlees droog voor u het serveert, prikt en in de olie laat zakken.
- Bak het vlees niet te lang: rund is à point op een halve minuut en bien cuit op een dikke minuut. Reken voor lam en varken op een minuutje. Voor kip op twee minuten.
- Leg een geschilde aardappel in de fonduepan om oliegeurtjes te beperken.
- Leg naast elk bord een snee brood en laat er elk stukje gebakken vlees op uitdruipen.
- Gebruik een blusdeken als het misloopt. Zeker geen water!
- Eet niet met een fonduevork. Die wordt gloeiend heet in de pot. Uw mond zal u dankbaar zijn.
- Toch verbrand? Gouden regel: eerst water, de rest komt later