Vlees van culinaire kwaliteit

Het atelier van Millevaches Naar onze winkel

VOLLEDIG INGERICHT

Het slagersatelier van Millevaches op ‘t Eilandje in Antwerpen is groot en uitgerust met state of the art materiaal en machines om uit te benen, te versnijden en te verwerken. Verse karkassen komen rechtstreeks van de boerderij in Frankrijk en worden onmiddellijk aangehaakt en de koelcellen ingerold, wachtend op zaag, kapblok, uitbeen- en fileermessen.

De karkassen worden tot vers vlees versneden of tot gehakt verwerkt en gemalen of tot worsten gedraaid. Alles is ook voorzien om elke soort charcuterie te kunnen bereiden: een rokerij, een zouterij en een rijperij. En natuurlijk aparte koelcellen voor elk soort product: karkassen, vers vlees, charcuterie en bereide gerechten.

"Of het nu of om ons vers vlees, onze charcuterie of onze bereide gerechten gaat, culinaire kwaliteit is voor ons altijd de norm"

ENTHOUSIAST VAKMANSCHAP

De slagers in Atelier Millevaches zijn jong enthousiasme en veel ervaring gecombineerd. Boven alles delen ze hun vakmanschap en een liefde voor echt vlees van dieren die hebben geleefd. Is het niet omdat het van generatie tot generatie is doorgegeven zoals bij chef-slager Michael Vervliet, dan wel omdat ze zelf hun kennis en know-how hebben opgebouwd bij meesterslagers en in eigen zaken. Bij Millevaches kunnen ze nu hun vak en kennis in de totaliteit – van karkas tot charcuterie – toepassen en perfectioneren. Zoals vroeger maar met alle moderne materiaal waar slagerszonen van dromen.

"We hebben mensen gezocht die hun vak kennen en de ambitie hebben om dat vak ten volle uit te oefenen. Of ze nu jong of al wat ouder zijn."

Samen met de chef

Het atelier is uitgerust met een professionele traiteurskeuken om verse meeneemgerechten te bereiden. In de keuken kunnen ook soepen en fonds worden bereid, eigen warme en koude sauzen klaargemaakt en mousses en patés geprepareerd. Snelkoelers zorgen voor een optimale smaak en natuurlijke houdbaarheid en met een groot fornuis en oven kan de keuken alle gerechten aan in kleine en grote hoeveelheden.

Slagers en chefs werken samen in het atelier en stellen mekaars wensen en mogelijkheden op mekaar af. Ze kruisbestuiven en maken elkaar beter. En dat is te merken aan het vlees en de bereidingen van Millevaches die altijd van culinaire kwaliteit zijn.

"We geloven dat er geen betere combinatie is dan die van boer, slager en chef om kwaliteit en veel smaak te kunnen garanderen."

Binnenrollen

keuren

Zagen

Uitbenen

Versnijden

Vermalen

Contacteer ons

Godefriduskaai 12
2000 Antwerpen
Tel. 03 22 555 66
Mail: info@millevaches.be

Openingsuren: 9:00 tot 19:00
Zondag van 9:00 tot 13:00

Maandag gesloten

Volg ons

Blijf op de hoogte van het leven op de boerderij van Millevaches, het aanbod in de winkel, de nieuwigheden in het atelier, de specials van de chefs, …

  • Tik hier je e-mailadres in.
  • Wij bewaren uw mailadres enkel en alleen om u de nieuwsbrief van Millevaches te sturen. Uw gegevens worden niet gedeeld met anderen en veilig bewaard. Op uw eenvoudige verzoek kan u die laten verwijderen door een mail te sturen naar info@millevaches.be. Telkens u de nieuwsbrief ontvangt, kan u zich ook uitschrijven.

Pin It on Pinterest

Deze website gebruikt cookies om het u gemakkelijker te maken. Niet meer, niet minder. Info

WAT DOEN COOKIES?
Cookies zijn kleine data- of tekstbestanden met een unieke code die door websites op je computer worden geplaatst. Cookies hebben verschillende doelen: taalinstellingen aansturen, sessies mogelijk maken en ‘tracking’ waarmee je gedrag op de website gedurende je bezoek en bij volgende bezoeken wordt gevolgd en mogelijks gepersonaliseerd. Het uiteindelijke doel van al die cookies is de gebruikservaring van de bezoeker te verbeteren, een bezoek te vergemakkelijken of te personaliseren.
Cookies worden geplaatst door de website (via de server) en ‘tools’ die de website toelaat. Alleen die cookies kan de website lezen. Geen andere. En het is uitgesloten dat de website toegang heeft tot enige andere informatie op uw computer of mobiele apparaat.
GEBRUIKTE COOKIES
Deze website gebruikt enkel cookies van betrouwbare derde partijen in Europa.
Deze website gebruikt Google Analytics, zowat de standaard software die helpt om de voorkeuren van gebruikers te analyseren en de ervaring van de gebruikers te optimaliseren.
Voor meer informatie, zie privacy.google.com
Op deze website zit ook een sociale media-deelfunctie zoals Facebook en Twitter. Ook daarbij kunnen cookies worden gebruikt.
We gebruiken ook een Facebook-pixel zodat we verbinding kunnen maken tussen uw Facebook-pagina en onze pagina.
COOKIES WEIGEREN
Via je browserinstellingen kan je de installatie van cookies weigeren. Op de volgende website vindt u voor de meest gebruikte browsers de werkwijze om cookies te weigeren: browserchecker.nl
U kunt ook op elk moment de reeds geïnstalleerde cookies verwijderen van uw computer of mobiel apparaat.

Close