vlees van culinaire kwaliteit

Het atelier van Millevaches
Naar onze winkel

Vlees van culinaire kwaliteit

Het atelier van Millevaches
Naar onze winkel

VOLLEDIG INGERICHT

Het slagersatelier van Millevaches op ‘t Eilandje in Antwerpen is groot en uitgerust met state of the art materiaal en machines om uit te benen, te versnijden en te verwerken. Verse karkassen komen rechtstreeks van de boerderij in Frankrijk en worden onmiddellijk aangehaakt en de koelcellen ingerold, wachtend op zaag, kapblok, uitbeen- en fileermessen.

De karkassen worden tot vers vlees versneden of tot gehakt verwerkt en gemalen of tot worsten gedraaid. Alles is ook voorzien om elke soort charcuterie te kunnen bereiden: een rokerij, een zouterij en een rijperij. En natuurlijk aparte koelcellen voor elk soort product: karkassen, vers vlees, charcuterie en bereide gerechten.

%22Of het nu of om ons vers vlees, onze charcuterie of onze bereide gerechten gaat, culinaire kwaliteit is voor ons altijd de norm%22

ENTHOUSIAST VAKMANSCHAP

De slagers in Atelier Millevaches zijn jong enthousiasme en veel ervaring gecombineerd. Boven alles delen ze hun vakmanschap en een liefde voor echt vlees van dieren die hebben geleefd. Is het niet omdat het van generatie tot generatie is doorgegeven zoals bij chef-slager Michael Vervliet, dan wel omdat ze zelf hun kennis en know-how hebben opgebouwd bij meesterslagers en in eigen zaken. Bij Millevaches kunnen ze nu hun vak en kennis in de totaliteit – van karkas tot charcuterie – toepassen en perfectioneren. Zoals vroeger maar met alle moderne materiaal waar slagerszonen van dromen.

%22We hebben mensen gezocht die hun vak kennen en de ambitie hebben om dat vak ten volle uit te oefenen. Of ze nu jong of al wat ouder zijn.%22

Samen met de chef

Het atelier is uitgerust met een professionele traiteurskeuken om verse meeneemgerechten te bereiden. In de keuken kunnen ook soepen en fonds worden bereid, eigen warme en koude sauzen klaargemaakt en mousses en patés geprepareerd. Snelkoelers zorgen voor een optimale smaak en natuurlijke houdbaarheid en met een groot fornuis en oven kan de keuken alle gerechten aan in kleine en grote hoeveelheden.

Slagers en chefs werken samen in het atelier en stellen mekaars wensen en mogelijkheden op mekaar af. Ze kruisbestuiven en maken elkaar beter. En dat is te merken aan het vlees en de bereidingen van Millevaches die altijd van culinaire kwaliteit zijn.

%22We geloven dat er geen betere combinatie is dan die van boer, slager en chef om kwaliteit en veel smaak te kunnen garanderen.%22

Binnenrollen

keuren

Zagen

Uitbenen

Versnijden

Vermalen

Contacteer ons

Godefriduskaai 12
2000 Antwerpen
Tel. 03 22 555 66
Mail: info@millevaches.be

Openingsuren: 9:00 tot 19:00
Zondag van 9:00 tot 13:00

Maandag gesloten

Volg ons

Blijf op de hoogte van het leven op de boerderij van Millevaches, het aanbod in de winkel, de nieuwigheden in het atelier, de specials van de chefs, …

  • Tik hier je e-mailadres in.

Pin It on Pinterest