Live gekapt & gesneden
De winkels en het atelier van Millevaches in Antwerpen en in Schilde hebben we ingericht met de beste materialen en machines die de kwaliteit van ons vlees ere aandoen. In de winkel willen we tonen wat en hoe we het doen en waar ons vlees vandaan komt. Daarom hangen we onze karkassen ook ten toon in de gekoelde vitrine vooraan. Daarom versnijden en kappen we ons vlees ook ‘live’ op de blokken midden in winkel. Daarom stallen we ons vlees ook breeduit in onze togen en snijden we al onze charcuterie vers voor de ogen van al wie komt kijken en bestellen.
Omdat ons vlees ons veel waard is, hebben we de nieuwste koelsystemen in onze togen laten installeren om het in de beste omstandigheden te kunnen bewaren en tonen. Dat geldt zowel voor ons togen met vers vlees en charcuterie als voor de togen met bereide gerechten die vanuit de traiteurskeuken wordt bijgevuld. Ons assortiment wijnen, champagnes, sauzen, oliën en alles wat vlees nog lekkerder maakt, presenteren we mooi in de rekken langszij.
“Naar de slager gaan, is bij Millevaches niet zomaar naar de slager gaan. Of u nu voor een broodje voor uzelf of voor gerijpte steaks voor al uw vrienden komt.”
Live gekapt & gesneden
De winkels en het atelier van Millevaches in Antwerpen en in Schilde hebben we ingericht met de beste materialen en machines die de kwaliteit van ons vlees ere aandoen. In de winkel willen we tonen wat en hoe we het doen en waar ons vlees vandaan komt. Daarom hangen we onze karkassen ook ten toon in de gekoelde vitrine vooraan. Daarom versnijden en kappen we ons vlees ook ‘live’ op de blokken midden in winkel. Daarom stallen we ons vlees ook breeduit in onze togen en snijden we al onze charcuterie vers voor de ogen van al wie komt kijken en bestellen.
Omdat ons vlees ons veel waard is, hebben we de nieuwste koelsystemen in onze togen laten installeren om het in de beste omstandigheden te kunnen bewaren en tonen. Dat geldt zowel voor ons togen met vers vlees en charcuterie als voor de togen met bereide gerechten die vanuit de traiteurskeuken wordt bijgevuld. Ons assortiment wijnen, champagnes, sauzen, oliën en alles wat vlees nog lekkerder maakt, presenteren we mooi in de rekken langszij.
“Naar de slager gaan, is bij Millevaches niet zomaar naar de slager gaan. Of u nu voor een broodje voor uzelf of voor gerijpte steaks voor al uw vrienden komt.”
Tonen
Bij Millevaches laten we zien wat we verkopen en vertellen er graag meer over.
Hakken
Voor grote stukken vlees wordt de hulp van de slager uit het atelier ingeroepen. Kwestie van dat kostbare stukje vlees precies op gewicht te hakken.
Verpakken
Omdat vlees van goeie kwaliteit kostbaar is, vinden we bij Millevaches ook dat we dat zo moeten verpakken.
Proeven
Centraal in de winkel staat een Berkel-snijmachine zoals ze die 100 jaar geleden maakten. Bij Millevaches gebruiken ze die om proevertjes te snijden.
Wegen
De weegschalen van Millevaches zijn heel precies en de klant kan perfect meekijken naar hoeveel precies wordt afgewogen.
Vers vlees
Bij het binnenkomen van de winkel ligt het verse vlees rechts. Het vleesaanbod is naast rund en varken van eigen wei en atelier compleet met verschillende verse kippen, lam, andere runds en varkensproducten en wild in het seizoen.
Kip aan 't spit
Achteraan in de winkel staat een kippenrotisserie en worden er elke dag stevige kippen geregen, geroosterd en gebraden. Ze worden in de traiteurskeuken verwerkt en zijn natuurlijk ook voor de klanten om mee te nemen. Warm of koud. Makkelijk te combineren met de kant-en-klare groenten en aardappelgerechten in de zelfbedieningstoog.
Compleet
Om het compleet te maken staat langs de muurzijde van de winkel een assortiment wijn, olie en sauzen die Millevaches aanbeveelt. Zo is een feestmaal of een lekkere hap snel meegenomen.
Gerijpt vlees
Voor het kapblok staat in de winkel de rijpingskast met daarin grote stukken Limousin, Aubrac, Black Angus, … Van een week, twee weken, drie weken of vier weken oud en ouder. Op de juiste temperatuur en vochtigheid ‘rijpen’ daar de kostbare stukken vlees en winnen ze aan smaak, en malsheid. Het is vlees op z’n best.
Charcuterie
Verder naar achter is de charcuterietoog van Millevaches met alleen maar de beste charcuterie en eigen bereide gerechten en salades. Als beleg om mee te nemen of op een brooodje.
Bereide gerechten
De vers bereide gerechten uit de traiteurskeuken van Millevaches staan achteraan: allemaal klassiekers zoals ‘Balletjes in tomatensaus’ en ‘Vol-au-vent’ op culinair niveau voor een correcte prijs.
Kant en klaar
Links aan de muurzijde van de winkel staan twee grote koeltogen met vacuüm verpakte kant-en-klare gerechten uit de traiteurskeuken van Millevaches. Klassiekers en verrassingen met vlees, groenten en extra’s apart te kiezen en eventueel te combineren met het verse vlees en de bereide gerechten uit de verstogen of de gebraden kip van het spit.
Contacteer ons
Godefriduskaai 12
2000 Antwerpen
Tel. 03 22 555 66
Mail: info@millevaches.be
Openingsuren: 9:00 tot 18:30
Zondag van 9:00 tot 13:00
Maandag gesloten
Volg ons
Blijf op de hoogte van het leven op de boerderij van Millevaches, het aanbod in de winkel, de nieuwigheden in het atelier, de specials van de chefs, …