Selecteer een pagina

Vlees van eigen wei

Directe lijn

Millevaches is een slagersatelier in Schilde, Hoogstraten en Malle maar ook een boerderij in Mainsat, op het Plateau de Millevaches in Frankrijk. De directe lijn tussen boerderij en slagersatelier garandeert niet alleen puur natuurvlees van het hoogste niveau. Vlees van eigen wei zorgt er ook voor dat de prijs correct blijft en de smaak top.

Op de boerderij van Millevaches leven koeien en varkens buiten. Kuddes koeien grazen op eindeloze weides terwijl tomen varkens tot diep in het bos wroeten, in de winter bijgevoerd met eigen geteelde gewassen. Kalveren en biggen worden naturel geboren en groeien langzaam op het ritme van de natuur.
“Omdat we alles zelf in handen hebben – van boerderij tot slagerij – is onze kwaliteit gegarandeerd hoog en onze prijs correct.”

Familie van MON en EDEL

De koeien en varkens van Millevaches krijgen op de boerderij in Frankrijk ook eigen granen om het vlees mooi te marmeren en het nog meer smaak te geven. Ze worden – om vervoerstress te vermijden – vlakbij, in het lokale abattoir, geslacht. Dat is beter voor de dieren en beter voor het vlees. Hun karkassen worden naar Antwerpen vervoerd en in het slagersatelier vakkundig uitgebeend en versneden tot verse filets, entrecôtes, steaks, stoofvlees, koteletten, lapjes, buikspek, spek en diverse soorten gehakt.

Het slagersatelier en de boerderij van Millevaches behoren tot de familie van de restaurants Món op ’t Eilandje in Antwerpen en Salons van Edel in Wilrijk. Het vlees van Millevaches wordt in de restaurants geserveerd en de chefs maken op hun beurt volgens hun recepten kant-en-klare bereidingen voor het slagersatelier: klassiekers en verrassingen. Altijd van culinaire kwaliteit voor een correcte prijs.

“Voor de chefs is kwaliteit van vlees belangrijker dan de kwantiteit. Daarom geven we onze dieren de tijd om te groeien en de ruimte om te leven. En dat proeft u.”

Echte smaak

Het rundsvlees van Millevaches is van Limousins, Charolais, Saler, Piëmontees of Aubrac-koeien die enkele keren hebben gekalfd. Het varkensvlees van Cul Noirs en Mangalica. Het zijn één voor één authentieke rassen die voor vlees zorgen dat – zoals het hoort – echt smaakt, met de complimenten van boer en chef. Voor de Cul Noirs heeft Millevaches zelfs een heel eigen kweeklijn opgestart, net omdat het zo’n uniek ras is met zo’n unieke smaak.

Het vlees van Millevaches-koeien en varkens wordt in het atelier tot charcuterie verwerkt in de eigen rokerij, zouterij en rijperij. Er worden verschillende soorten gehakt gedraaid, waaronder het varkensgehakt van Piétrain-varkens. Dezelfde fonds die de restaurants maken worden ook aangeboden als basis voor sauzen en er is een assortiment seizoensworsten.
“Ons atelier is 500 vierkante meter groot, uitgerust met alles wat nodig is om zowel alledaagse als exclusieve slagersproducten te maken.”

Correct geprijsd

Omdat Millevaches voor haar vers vlees de directe leverancier is en voor haar bereidingen samenwerkt met de restaurants Lux en Món kan ze de prijs correct houden en tegelijk meer kwaliteit en culinair niveau bieden. Zowel voor ‘gekende’ producten die je bij een slager verwacht als voor de ‘unieke’ die je van een chef mag wensen.
Atelier Millevaches gaat prat op haar vlees van eigen wei maar ze wil ook een complete slagerij zijn met een compleet aanbod van nog ander rundkip, lam en diverse soorten streekgebonden charcuterie uit ondermeer Italië. Telkens van dezelfde uitstekende kwaliteit en van dieren die echt hebben geleefd. Bij de bereide gerechten zit ook altijd vis en vegetarische variaties in het aanbod. Er is ook een assortiment kaas en wijn en alles voor meeneembroodjes, natuurlijk belegd met culinaire kwaliteit voor een correcte prijs.
“Wat we niet zelf maken en aanbieden om ons aanbod compleet te maken, beantwoordt aan dezelfde kwaliteitsnormen als onze eigen producten: respect voor het dier en correct geprijsd.”

Pin It on Pinterest