Hou het koel

Vertrouw op uw neus
Vlees van Milevaches is vlees zonder bewaarmiddelen.
Dat is belangrijk want gezonder en eerlijker.
Het betekent wel dat u het uiterst zorgzaam moet bewaren,
nog meer als het bereid is zoals gehakt of worst.
Bekijk onze tipsBestel hier

In en uit de koelkast

1.

Eens gekocht en meegenomen, is het kwestie om vlees zo snel mogelijk in de koelkast te krijgen. Een koeltas meenemen voor onderweg is altijd een goed idee.

2.

Vlees bewaart het best op 4 graden C, onderaan in de koelkast, net boven het groentecompartiment.

3.

Vers vlees kan doorgaans 2 dagen in de koelkast worden bewaard zonder dat het aan smaak en versheid inboet. Het kan intussen wel van kleur veranderen maar dat is een natuurlijk proces dat zich sneller toont bij vlees zonder bewaarmiddelen dan bij met.

4.

Als u meer vlees koopt dan u binnen twee dagen kan klaarmaken, hebt u twee opties. Maak het direct klaar en verdubbel zo de bewaartijd of vries het onmiddellijk in.

In en uit de diepvriezer

1.

Als u vers vlees invriest, bewaart het maanden tot een jaar. Hoe vetter vlees, hoe minder lang het kan worden bewaard in de diepvriezer.

2.

Stop het in zo klein mogelijke stukken in diepvrieszakjes met zo weinig lucht erin of – mocht u een toestel hebben – trek het vacuüm. Gebruik de snelvriesfunctie op uw vriezer en zorg er voor dat het er -20 tot -40 graden in is. De minimumtempratuur voor een diepvriezer is -18 graden.

3.

Vlees ontdooien doet u het best in de koelkast. Grote stukken vlees kunnen een dag nodig hebben. Eens ontdooid, haalt u het vlees uit de koelkast, laat u het even liggen om het dan te bereiden. Vlees ontdooien in de microgolfoven is alleen goed voor kleine stukken vlees. Bij grote gaan al gauw de randen garen.

4.

Omslachtiger maar sneller dan de koelkast is vlees ontdooien in ijswater. Het vlees moet dan wel luchtdicht verpakt zijn en het ijswater moet om het half uur vervangen worden. Zeker bij grote stukken vlees is dat nodig want die hebben al gauw een uur nodig om op die manier te ontdooien. Vlees in warm water ontdooien of op kamertemperatuur is geen goed idee.

Verkleuring

1.

Rundsvlees verkleurt van nature en gaat van dieprood over in donkerdere kleuren. Dat gaat snel maar het heeft geen onmiddellijke op smaak en versheid.

2.

Verkleuring is goed want het toont aan dat er geen bewaarmiddelen aan zijn toegevoegd. Er zijn drie manieren om te voorkomen dat vlees verkleurt. De beste optie is om het de dag zelf klaar te maken en op te eten.

3.

U kan het vlees vacuüm verpakken en bewaren in de koelkast. Dan verkleurt het ook maar als u de verpakking opent en er weer lucht bijkomt, kleurt het vlees weer rood.

4.

Vertrouw op uw neus, niet op uw zicht. Ogen bedriegen wel eens als het er om gaat of voedsel vers is of niet. De neus nooit. Bovendien verdwijnt de donkere kleur weer als je vlees bereidt.

Vier kerst en nieuw thuis
BESTEL UW MILLEFEESTEN

Pin It on Pinterest