Selecteer een pagina

Vlees van Millevaches invriezen is een goed idee. Belangrijk is wel dat het vriesproces snel gaat en het ontdooiproces traag. Ideaal is om vlees te ontdooien in de koelkast. Doe het niet op kamertemperatuur of op te hoog vermogen in de microgolfoven.

  1. Als u vers vlees invriest, bewaart het maanden tot een jaar. Hoe vetter vlees, hoe minder lang het kan worden bewaard in de diepvriezer.
  2. Stop het vlees in zo klein mogelijke stukken in diepvrieszakjes met zo weinig lucht erin of – mocht u een toestel hebben – trek het vacuüm. Gebruik de snelvriesfunctie op uw vriezer en zorg ervoor dat het er -20 tot -40 graden in is. De minimumtempratuur voor een diepvriezer is -18 graden.
  3. Vlees ontdooien doet u het best in de koelkast. Grote stukken vlees kunnen een dag nodig hebben. Eens ontdooid, haalt u het vlees uit de en laat u het even liggen vooraleer u het begint te bereiden. Vlees ontdooien in de microgolfoven is alleen goed voor kleine stukken vlees. Bij grote gaan al gauw de randen garen.
  4. Omslachtiger maar sneller dan de koelkast is vlees ontdooien in ijswater. Het vlees moet dan wel luchtdicht verpakt zijn en het ijswater moet om het half uur vervangen worden. Zeker bij grote stukken vlees is dat nodig want die hebben al gauw een uur nodig om op die manier te ontdooien. Vlees in warm water ontdooien of op kamertemperatuur is geen goed idee.

Pin It on Pinterest